Skip to content

Belcanthus, een 100% ecologische mulch voor uw planten

Mulchen is van essentieel belang voor de gezondheid en ontwikkeling van uw tuinplanten. Ons familiebedrijf biedt u 100% natuurlijke miscanthus mulch van lokale en duurzame landbouw in Wallonië. Onze Belcanthus wordt gezeefd op kwaliteit: dikke mulch zorgt voor een optimale levensduur. Het is de ideale oplossing voor de groei en het onderhoud van uw planten, bomen en bloemperken.

Miscanthus mulch voor tuinonderhoud

Miscanthus mulch is een organische, duurzame bodembedekker gemaakt van de gelijknamige plant. Dit niet-invasieve gras, ook bekend als “Chinees riet” of “Olifantsgras”, wordt gebruikt als tuinmulch voor planten, bloemen, bomen en struiken. Miscanthus mulch kan ook worden gebruikt als strooisel voor kleine dieren (kippen, knaagdieren, enz.). 

Vele voordelen

Eenvoudig aan te brengen in 3 stappen

Niets zo eenvoudig als het verspreiden van uw mulch:

1. Onkruid wieden

Verwijder eerst het onkruid dat de planten die in uw tuin moeten komen kan verdringen.

2. Bodem voorbereiden

Zorg er vervolgens voor dat uw grond goed belucht is en een goede structuur heeft door hem te egaliseren en kluiten te verwijderen. Breng dan een organische meststof aan.

3. Mulch verdelen

Verspreid ten slotte de miscanthus mulch gelijkmatig over de grond, met een gepaste dikte:

  • Vaste planten en struiken: 5 tot 7 cm (1 zak Belcanthus = 70 L = 1,5 m2).
  • Eenjarige planten: 2 tot 3 cm (1 zak Potanthus = 70 L = 3 m2). 

Bij droog en winderig weer raden we aan de mulch te besproeien om ervoor te zorgen dat deze goed vastzit.

Belcanthus, uw lokale producent van tuinmulch

Bij Belcanthus kweken en produceren we hoogwaardige mulch. We zeven onze stengels van miscanthus en verwijderen de fijnere deeltjes, die sneller afbreken. Daardoor is Belcanthus dikker zodat de mulch langer meegaat

0
zak Belcanthus
0
L
0
m2 bedekking

Neem contact met ons op of bezoek een van onze verkooppunten in België

Bent u een particulier? Bezoek een van onze vele verkooppunten verspreid over heel België. We garanderen ook snelle levering van onze mulch aan uw tuincentrum, evenals bulklevering van miscanthus aan park- en tuinbedrijven. Neem contact met ons op voor een offerte!