Skip to content

Potanthus, een kwaliteitsvolle mulch voor uw moestuin

Verzorg uw groenten en fruit met Potanthus, een 100% natuurlijke mulch gemaakt van gehakte stengels van miscanthus. Onze mulch, afkomstig van onze lokale en duurzame landbouw in Waals-Brabant, is op maat gemaakt voor specifiek gebruik in de moestuin: dankzij de fijne deeltjes kan hij in de bodem worden opgenomen en wordt hij aan het einde van het seizoen snel afgebroken.

Wat is Potanthus?

Potanthus is een mulch van miscanthus, een niet-invasieve plant die perfect is aangepast aan het Waalse klimaat. Om Potanthus te maken, sorteren we de stengels van miscanthus zodat alleen de fijne deeltjes overblijven. Deze worden vervolgens gezeefd en door een stofafscheider gevoerd. Daardoor kunnen we de superieure kwaliteit van onze mulch en de snelle en natuurlijke afbraak ervan in de bodem aan het einde van het seizoen garanderen. 

Waarom kiezen voor miscanthus mulch in uw moestuin?

Onze Potanthus houdt uw fruit, groenten en kruiden schoon en gezond. Het heeft ook vele andere voordelen: 

Hoe miscanthus mulch gebruiken in een moestuin?

Toepassing van de Potanthus-methode op zaaibedden: 

1. Bodem voorbereiden

Zorg er allereerst voor dat uw grond onkruidvrij en vlak is en een beluchte structuur heeft, zodat hij goed water en organisch materiaal kan opnemen. Breng dan een organische meststof aan.

2. Zaaien

Merk op dat de zaden minstens 1 cm uit elkaar moeten liggen om zo goed mogelijk te groeien.

3. De grond schoon houden

Het is belangrijk om de grond schoon te houden totdat de zaadkiemen 4-5 cm zijn.

4. Potanthus verdelen

Strooi ten slotte de miscanthus mulch tussen de zaairijen, op uw gelijkmatig geëgaliseerde grond, met een geschikte dikte: 2 tot 3 cm.

Toepassing van de Potanthus-methode op verplante planten:

Voor verplante planten blijven de stappen 1 en 4 hetzelfde. Nadat u de grond hebt voorbereid en organische meststof hebt toegevoegd, hoeft u uw planten alleen maar te verplanten en water te geven voordat u de mulch verspreidt.

0
zak Potanthus
0
L
0
m2 bedekking

Heeft u miscanthus mulch nodig? Bezoek een van onze verkooppunten in België!

Bent u een particulier? Onze Potanthus is verkrijgbaar in vele tuincentra in heel België. Neem contact met ons op voor een snelle levering van onze mulch aan uw tuincentrum. Als leverancier van miscanthus leveren we onze mulch ook in bulk aan park- en tuinbedrijven.